Persoane reţinute: Percheziţii în Bucureşti şi 3 judeţe

Două persoane au fost reţinute, iar pentru o alta s-a dispus controlul judiciar în urma a 10 percheziţii desfăşurate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi şi Suceava, într-un dosar privind producerea, deţinerea sau comercializarea în mod ilicit de produse accizabile.

'Din datele şi probele administrate în cauză, începând cu luna octombrie 2016, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, doi bărbaţi şi o femeie, au produs, deţinut sau comercializat în mod ilicit alcool etilic şi băuturi spirtoase, sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat', informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Potrivit sursei citate, prejudiciul creat bugetului de stat, prin săvârşirea faptei, a fost estimat la 35.000 de lei. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că doi dintre bănuiţi deţin şi utilizează o instalaţie neautorizată, producând cantităţi mari de alcool etilic nesupuse regimului de accize practicat de statul român. Astfel, pe 15 februarie, au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziţie, fiind identificată, în judeţul Călăraşi, o instalaţie artizanală cu care se producea în mod ilicit alcool, precum şi o cantitate de 355 litri alcool etilic, 258 litri alcool sanitar şi 282 litri alcool sanitar în instalaţie. Persoanele implicate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Poliţia Capitalei.

'Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false', se arată în comunicat. Două dintre persoanele în cauză se află în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor, faţă de cea de-a treia fiind dispusă măsura controlului judiciar. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel