Persoane reţinute după ce ar fi încercat să mituiască un poliţist

Foto: Pexels/Pixabay
Foto: Pexels/Pixabay

Două persoane au fost reţinute după ce au încercat să mituiască un poliţist cu suma de 2.000 de lei.

Poliţiştii anticorupţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, au prins în flagrant, la data de 2 iunie a.c., două persoane care au oferit unui poliţist suma de 2.000 lei, pentru a nu lua măsurile legale ce se impuneau în urma constatării unor abateri la regimul circulaţiei.

În fapt, un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Teleorman - Serviciul Rutier a sesizat D.G.A. - S.J.A. Teleorman cu privire la faptul că o persoană pe care a depistat-o conducând un autovehicul cu viteză peste limita legală şi neclarităţi privind dreptul de a conduce, i-a oferit suma de 2.000 lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu întocmi actele de constatare ce se impuneau în cauză. În autoturism se afla şi concubina acestuia, împreună cu care a încercat să îl mituiască pe poliţist.

După constatarea în flagrant a infracţiunii, faţă de cele două persoane s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, fiind luată măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, se arată în comunicatul de presă transmis de către Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticoupţie Teleorman.

11 poliţişti de la Servicul Rutier Botoșani, reținuți. DNA îi acuză de luare de mită

Procurorii Serviciului teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au emis 11 ordonanţe de reţinere pe numele poliţiştilor de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani acuzaţi de fapte de corupţie. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, unul dintre cei 11 reţinuţi de procurorii DNA este ofiţer, iar zece sunt agenţi de poliţie. Alţi cinci agenţi de poliţie au fost plasaţi sub control judiciar. De asemenea, în acest dosar a fost reţinută şi o persoană suspectată de dare de mită. Atât poliţiştii acuzaţi că ar fi primit mită, cât şi şoferul bănuit de dare de mită urmează să fie prezentaţi, în cursul zilei de joi, în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel