Permisul de port armă acordat doar cu listarea conturilor de pe rețelele de socializare

Fotografie de la Maurício Mascaro/ Pexels
Fotografie de la Maurício Mascaro/ Pexels

Solicitanții de permis de arme vor trebui să enumere conturile de rețele sociale.

Statul New York lansează o strategie nouă pentru a verifica solicitanții pentru permise de armă. Persoanele care doresc să poarte arme de mână ascunse vor fi obligate să predea liste cu conturile lor de pe rețelele de socializare pentru a le fi revizuite ”caracterul și conduita”, potrivit AP News.

Este o abordare aplaudată de mulți democrați și grupuri naționale de susținere a controlului armelor, dar unii experți au ridicat întrebări cu privire la modul în care legea va fi aplicată și abordează problemele legate de libertatea de exprimare.

Unii dintre oficialii locali care vor fi însărcinați cu revizuirea conținutului rețelelor sociale se întreabă, de asemenea, dacă vor avea resurse și, în unele cazuri, dacă legea este chiar constituțională.

Noua cerință, care intră în vigoare în septembrie, a fost inclusă într-o lege adoptată săptămâna trecută care a încercat să păstreze anumite limite ale armelor de foc, după ce Curtea Supremă a decis că majoritatea oamenilor au dreptul să poarte o armă pentru protecție personală.

Legea fost semnată de guvernatorul Kathy Hochul, un democrat, care a remarcat că persoanele care au comis crime, uneori, își anunță intenția in mediul online.

Din ce în ce mai mult, criminalii au lăsat în online indicii despre ceea ce va urma înainte de a executa o crimă în masă, inclusiv bărbatul înarmat care a ucis 19 copii și doi profesori la o școală primară din Uvalde, Texas.

Conform legii, solicitanții trebuie să furnizeze oficialilor locali o listă cu conturile de rețele sociale actuale și foste din ultimii trei ani

Va rămâne la latitudinea personalului local, a judecătorilor sau a funcționarilor județeni să parcurgă acele profiluri în timp ce verifică dacă solicitanții au făcut declarații care sugerează un comportament periculos.

Legea va cere, de asemenea, solicitanților să urmeze ore de instruire în materie de siguranță, să demonstreze că sunt competenți la fotografiere, să ofere referințe de patru personaje și să participe la interviuri în persoană.

Noua abordare  vine pe fondul unei dezbateri tot mai mari asupra controlului postărilor pe rețelele sociale.

”Întrebarea ar trebui să fie: putem face asta într-un mod antirasist, care să nu creeze un alt set de violență, care este violența de stat care are loc prin supraveghere?” a spus profesorul de politici sociale, comunicații și medicină de la Universitatea din Pennsylvania, Desmond Upton Patton, care a fondat și SAFElab, o inițiativă de cercetare care studiază violența care implică tineri de culoare.

 

Vezi și: 

Nou atac armat în SUA. Cel puţin trei morţi în Oklahoma, suspectul a decedat (poliţia)

'Putem confirma că patru persoane au murit, printre care atacatorul', într-un atac armat la spitalul St Francis, a anunţat poliţia oraşului pe Twitter. Forţele de ordine indicaseră anterior că au intervenit 'mai devreme în cursul după-amiezii' la faţa locului pentru 'un bărbat înarmat cu o puşcă' într-o clădire a spitalului.

'Poliţia verifică în prezent fiecare cameră din clădire pentru a exclude posibile ameninţări', a adăugat acesta în comunicatul care menţiona 'mai mulţi răniţi'. Atacatorul s-a sinucis, a declarat consilierul municipal Jayme Fowler pentru un post local de televiziune. 'Trei trecători nevinovaţi şi-au pierdut viaţa', a adăugat el.

Preşedintele american Joe Biden a fost ţinut la curent cu privire la atacul armat, a anunţat Casa Albă care a spus că urmăreşte îndeaproape situaţia şi oferă autorităţilor locale asistenţa de care au nevoie.

Masacru la o şcolă din Uvalde, în Texas

Acest atac armat a avut loc la puţin peste o săptămână după masacrul dintr-o şcolă din Uvalde, în Texas, în care un tânăr de 18 ani a ucis 19 copii şi doi profesori. În Statele Unite, atacurile armate în locuri publice sunt un flagel recurent pe care guvernele succesive au fost până în prezent fără putere să-l oprească, notează Agerpres. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel