Permis auto, numai pentru cei care au absolvit 11 clase

Permisul de conducere auto va  fi eliberat doar  persoanelor care au absolvit cel puțin 11 clase. Guvernul, prin această măsură vrea să reducă la jumatate numarul de decese rezultate în urma accidentelpr rutiere, în următorii 3 ani.

Guvernul vrea, ca prin condiționarea absolvirii invatamantului minim obligatoriu, sa se asigure ca cine se afla la volan are capacitatea intelectuala de a invata regulile de circulatie si de a analiza in trafic indicatoarele rutiere.

Amintim ca in Romania invatamantul general obligatoriu este de 11 clase si cuprinde invatamantul primar (5 ani, inclusiv clasa pregatitoare), invatamantul gimnazial (4 ani) si primii 2 ani ai invatamantului secundar superior (liceul). Obligatia de a frecventa invatamantul obligatoriu de 11 clase inceteaza la varsta de 18 ani.

Printre alte masuri pe care le are in vedere Executivul se numara si reducerea perioadei in care soferii trecuti de o anumita varsta sunt obligati sa efectueze verificarea medicala, pentru a dovedi ca mai sunt apti sa conduca un autovehicul.

Masurile au fost preluate dintr-un document al Comisiei Europene intitulat "Pentru un spatiu european de siguranta rutiera: orientari pentru politica de siguranta rutiera 2011-2020".

Interdictia eliberarii carnetului de sofer auto pentru persoanele care nu au cele 11 clase va fi introdusa de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislatie rutiera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel