Perlele de la Evaluarea Națională: "Bubulina, dacă nu ai carte, nu ai parte!"

perle romana
perle romana

Fiecare examen de la Limba română scoate la iveală nemuritoarele perle care fac deliciul cititorilor, dar în același timp lasă și un gust amar față de nivelul sistemului educațional românesc.

Elevii s-au întrecut în greşeli şi exprimări neadecvate, dar şi amuzante la examenul de Limba română din cadrul Evaluării Naționale. Iată câteva dintre acestea:

"Cireșari sunt cei care se ocupă cu cireșele”, a scris unul dintre ei.

Referitor la mesajul textului, raspunsurile formulate au fost ample.

 "În opinia mea mesajul textului dat este acela că poți adormi mult mai repede citind sau scriind. Dan a descoperit că citind nu putea adormi, probabil și datorită faptului că cartea o citise de nenumarate ori. Dan odată ce a început să scrie în jurnal a și adormit. În concluzie eu cred că textul vrea să ne îndemne ca scriind nu numai căa ne dezvoltam vocabularul și modul de a gândi dar timpul trece mai repede și adormim mai repede", a fost de părere unul dintre elevi.

Un alt candidat are o altă concluzie: "Când primea alocația mergea la librăria din colț unde își cumpăra cărți noi până a strâns o bibliotecă întreagă pe care o va lăsa moștenire copiilor și nepoților lui".

  "În opinia mea Dan este un copil silitor încât citea până îl lua somnul", a scris un absolvent de gimnaziu, în timp ce altul crede că "pe Dan l-a dus învăţătura până în Evul Mediu", scrie adolescenta.net.

 "Autorul e anonim şi acest basm este alcătuit de la gură la gură, de la om la om".

 "Basmul este o specie în care binele şi răul sunt în război". "Textul citat aparţine speciei literare a basmului deoarece scrisul este unul moale în tonuri calde".

"Sinceră să fiu nu prea trece pe la biblioteca şcolii, dar îşi procură cărţile din alte locuri. O să devină o bibliotecară pe cinste". "Prietenul meu e foarte inteligent şi nici nu are capul mare".

 "El fiind cel mai bun prieten al meu îmi spune: Bubulina, dacă nu ai carte, nu ai parte! Şi eu îl cred pe cuvânt", a scris o elevă la examenul de limba şi literatura română. "Pe lângă lectură lui îi place şi biciclismul", a mai scris un elev.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel