Perle la Evaluarea Națională 2013. Corectorii, uimiți de ignoranța elevilor

evaluare
evaluare

Absolvenții clasei a VIII-a au susținut, marți, proba scrisă la Limba și Literatura Română din cadrul Evaluării Naționale 2013. Rezultatele finale vor fi anunțate abia mâine, însă răspunsurile oferite de elevi la subiecte au dovedit încă o dată problemele serioase pe care aceştia le au la capitolul lexic şi gramatică, spre dezamăgirea profesorilor corectori.

Antena3.ro a prezentat câteva din perlele scrise de elevi: “În opinia mea mesajul textului dat este acela că poţi adormi mult mai repede citind sau scriind. Dan a descoperit că citind nu putea adormi, probabil şi datorită faptului că cartea o citise de nenumărate ori. Dan odată ce a început să scrie în jurnal a şi adormit. În concluzie eu cred că textul vrea să ne îndemne că scriind nu numai că ne dezvoltăm vocabularul şi modul de a gândi dar timpul trece mai repede şi adormim mai repede.”

“În opinia mea Dan este un copil silitor încât citea până îl lua somnul”

“Când primea alocaţia mergea la librăria din colţ unde îşi cumpăra cărţi noi până a strâns o bibliotecă întreagă pe care o va lăsa moştenire copiilor şi nepoţilor lui”

“Sinceră să fiu nu prea trece pe la biblioteca şcolii, dar îşi procură cărţile din alte locuri. O să devină o bibliotecară pe cinste” “Pe lângă lectură lui îi place şi biciclismul”

“Prietenul meu e foarte inteligent şi nici nu are capul mare”

“El fiind cel mai bun prieten al meu îmi spune: Bubulina, dacă nu ai carte, nu ai parte! Şi eu îl cred pe cuvânt”.

Astfel de exprimări neadecvate, deși comice la prima lecturare, i-au dezamăgit pe profesorii corectori, întrucât autorii lor dovedesc că au cam pierdut vremea la școală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel