Perle de la Bac: de ce a plecat Vitoria Lipan de acasă

BACALAUREAT - REZULTATE - MARAMURES
BACALAUREAT - REZULTATE - MARAMURES

Nicio sesiune a Bacalaureatului nu trece fără ca elevii să dea naştere unor perle memorabile. Excepţie nu face nici sesiunea de toamnă din acest an. Personaje precum Vitoria Lipan sau Ilie Moromete le-au dat mari bătăi de cap elevilor. O abordare amuzantă este a unui elev care a încercat să explice care este rolul cratimei într-o poezie de Eminescu: ,,N-avea niciun motiv să pună cratimă, dar i-a fost lene să scrie corect."

"Părerea mea este că Ilie Moromete lua la mişto pe toţi pentru că se credea superior din naştere. N-a avut nevoie de multă şcoală şi de aceea e idolul meu", a comentat un absolvent de liceu.

Dacă nu ştiţi de ce a plecat Vitoria Lipan de acasă, aflaţi dintr-o lucrare de la Bac: ,,pentru că nu primea iubire şi mângâieri de la calul Bator."

Un alt candidat ne spune ce este baltagul. ,,Un fel de topor folosit şi în zilele noastre pentru comiterea crimelor. După acest topor a plecat VICTORIA Lipan. Probabil că avea nevoie de el pentru muncile câmpului sau ca să taie lemne", a adăugat elevul.

,,Eu din ce a zis Blaga n-am înţeles nimic", scrie un alt absolvent în lucrarea sa. Ca să nu dea totuşi foaia goală a găsit repede şi soluţia: ,,O să mai scriu o bucată de comentariu din Moromeţii în loc".

,,Cele patru elemente de structură de la Moromeţii sunt cele patru volume. E un roman-fluviu şi n-a încăput într-o singură carte", este opinia unui elev care nu pare să fi citit romanul în cauză.

La una dintre probe, candidaţilor li s-a cerut să scrie un eseu de minimum 600 de cuvinte. ,,N-am stat să număr cuvintele, că mai am puţin timp", a scris unul dintre ei, ,,dar am înmulţit cuvintele dintr-un rând cu rândurile şi mi-a dat 640".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel