EXCLUSIV  PERICOLUL din mașină care poate ucide dintr-o lovitură. Mulți șoferi îl au fără ca ceilalți conducători auto să știe

Pe strada Grințieșului din București, Sector 6, sunt, logic, două trotuare: unul pe care, ca pieton, nu ai pe unde să treci pentru că, din cauza lipsei locurilor de parcare, mașinile zac acolo, iar unul pe care se poate circula. În afară de asta, strada este destul de îngustă și cu greu pot circula două mașini atunci când trec una pe lângă cealaltă.

În fiecare dimineață, oamenii de pe strada Grințieșului se trezesc în înjurături și claxoane pentru că șoferii nu-și dau prioritate și, în niciun caz, nu știu ce înseamnă a fi civilizat în trafic. Ce-i drept, nu-mi amintesc să fie vreun capitol despre asta atunci când te pregătești să dai examen la școala de șoferi. Dar presupun că în afară de zece clase necesare pentru a fi conducător auto, mai ai nevoie și de cei șapte ani de acasă.

Problema nu e asta, de fapt. Aici, în zonă, în capătul străzii sunt două școli - Constantin Brâncuși și Regele Mihai I. Dar șoferii n-au nicio problemă să scoată bâtele din lemn tip baseball în trafic.

S-a întâmplat fix astăzi când un șofer bloca trecerea altuia. După un episod scurt de înjurături, unul dintre ei (nu știu dacă cel vinovat, dar nu e important) s-a dus elegant către portbagajul mașinii unde a scos, foarte calm, o bâtă. Când a văzut celălalt participant la trafic arma albă, a intrat în mașină și și-a văzut de drum. Totul s-a desfășurat în timp ce copii de clasa întâi ieșeau de la școală. Ce hal de om ești când scoți bâta la un alt conducător? Care-i miza? Ai epuizat toate căile de comunicare și dacă-i dai în cap celuilalt ți se eliberează calea? Nu-i mai simplu ca unul să dea cu mașina un metru în spate și să-i facă loc celuilalt? Cât de prost poți să fii când singura ta armă este bâta în trafic? Mă rog, știu că a umbla cu bâta în mașină nu mai este demult o știre, dar este ireal că totuși suntem în 2020 și ne comportăm ca-n junglă. Până una alta, chiar și atunci când nu sunteți dumneavoastră de vină pentru o greșeală în trafic, mai bine este să vă vedeți de treabă. Nu știți când un ghelban scoate bâta și vă trimite la morgă dintr-o lovitură.

Dar e normal atâta timp cât în România sunt foarte, foarte, foarte blânde. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel