EXCLUSIV  Pericol URIAȘ în Bucureşti. Case construite lângă conductele RADET. Daniel Florea: E ilegal! Nu am cum să intervin

Daniel Florea
Daniel Florea

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, atrage atenţia asupra pericolului constitutit de o serie de construcţii aflate în imediata apropiere a conductelor de termoficare RADET. 

Daniel Florea a vorbit, într-un interviu acordat DC News, despre circa 7,4 kilometri de cale ferată dezafectată din Bucureşti, pe traseul Răzoare - Giurgiului, pe care doreşte să o preia în administrare de la statul român şi să o transforme într-o şosea. În acest context, edilul a declarat că pe traseul acestei căi ferate nefuncţionale au fost construite, în ultimii ani, ilegal, mai multe case.

"Problema e că acum pe şina de cale ferată nu am voie să intervin. Şi acolo sunt mii de tone de gunoi. Le mai iau eu. Eu pot să amendez CFR, dar ce rezolv, că şina tot acolo rămâne şi, între timp, acolo s-au construit şi case. Chiar pe aceste terenuri. Pe un alt teren face altul un târg de vechituri... Casele acelea sunt făcute ilegal, fix pe unde trec conductele RADET, nu pot să le dau jos, pentru că nu sunt în administrarea mea. Pe CFR nu-l interesează.

Nu ştiu exact, pentru că nu am voie să intru pe acolo, însă cred că le trec conductele fie prin casă, fie lipite de casă. A fost ditamai scandalul când am demolat de acolo de pe şină sute de case, dar demolarea s-a făcut cu cap, iar oamenii aceia au fost duşi în nişte cămine de nefamilişti, copiii au fost duşi la şcoală, ei angajaţi, şi a fost cea mai mare acţiune de reconversie şi de regenerare urbană din România. Dar iniţial s-a făcut scandal", a declarat, la DC News, Daniel Florea, primarul Sectorului 5.

VIDEO:

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel