Pericol pe autostradă. Cum sunt jefuiți șoferii. Bogdan Chirieac: Mai au un pas până la un stat eșuat

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre pericolele de pe autostrăzi și despre modul în care sunt jefuiți șoferii. 

Poliția din Dâmbovița a intervenit, după ce mai mulți bărbați au jefuit mașinile ce treceau pe autostradă. Potrivit România TV, infractorii acționau în grup, iar victimele lor erau șoferii buni la suflet.

Cum procedau hoții?

 

Unul dintre infractori se așeza pe mijlocul drumului și făcea semne participanților la trafic.

În momentul în care un șofer se oprea să vadă ce anume s-a întâmplat, acesta îi spunea că are o pană la mașină, îi cerea un cric și chiar îi cerea ajutorul ca să-și poată repara cauciucul.

În momentul în care victima era prinsă în această discuție, ceilalți complici se apropiau de mașina oprită și o goleau de bunurile de valoare.

Tâlharii acționau pe autostrăzi și drumuri naționale, iar în doi ani au comis jafuri de peste 100 de mii de euro.

Ce spune Bogdan Chirieac

 

"Situația este gravisimă. În momentul în care căile de comunicație sunt afectate în acest fel, rezultă că mai au un pas până la un stat eșuat. Lucrul ăsta se petrece fiindcă toate reformele din justiție, din interne, au fost blocate în ultimii trei ani. Câtă vreme toată lumea folosea instituțiile pentru poliție politică și nu se putea ridica securitatea, în acest moment, așa ceva se mai întâmplă doar în fostul spațiu sovietic. Nu cred că mai există state în Europa cu astfel de manifeste" a declarat Bogdan Chirieac, în direct, la România TV. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27