EXCLUSIV  Pericol neluat în calcul în pandemie. Guşă: Îmi pare rău, trebuie s-o zic

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Cozmin Guşă atrage atenţia asupra pericolului care-i paşte pe cei în vârstă, vulnerabili, în faţa infractorilor care s-au întors, alungaţi de coronavirus, din Vest. 

Într-un interviu acordat DC News, consultantul politic Cozmin Guşă a declarat că România va avea o mare problemă cu infracţionalitatea, ca urmare a faptului că mare parte dintre cei care s-au întors din străinătate, alungaţi de Covid, sunt nu muncitori ci hoţi şi tâlhari. Indivizi care s-au "antrenat bine" în Vest în ultimii ani. 

"Nu cred că vin faianţarii înapoi. Din ce am văzut pe la televizor, din scandalurile din centrele de izolare, vin altfel de oameni: vin cei cu alba-neagra, cei care nu au muncit prin occident în mare majoritate pe acolo ci au făcut altceva, şi aici o să avem o mare problemă de infracţionalitate. (...)

Trebuie să fim mult mai atenţi şi mai drastici. Delictele de tip furt, hoţie sau altceva se vor înmulţi. Oamenii ăştia care au venit – îmi pare rău că trebuie să o spun – în marea lor majoritate sunt din această categorie şi sunt forjaţi bine în ultimii 10-15 ani. Au venit bine antrenaţi, în timp ce amărâţii de părinţi ai noştri sau vecini mai în vârstă nu sunt antrenaţi pentru genul acesta de infractori şi sunt primele victime care nu au mai fost obişnuiţi cu atât de multe infracţiuni în România. Nu au mai fost atacaţi bătrânii pe stradă să li se fure geanta sau sacoşa, nu s-au dus cum s-au dus prin Spania la bătrâni prefăcându-se că îi ajută în gospodărie şi apoi să-i fure...O să avem de furcă cu această infracţionalitate", a declarat Cozmin Guşă.

VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel