Performanță extraordinară pentru România

finalisti-Campionatul-Mondial-de-Dezbateri-Universitare-Chinnai_ARDOR
finalisti-Campionatul-Mondial-de-Dezbateri-Universitare-Chinnai_ARDOR

România a obținut o performanță extraordinară.

Echipa Universităţii Babeş ­Bolyai, formată din Radu Cotarcea şi Octavian Buta, a ajuns până în finala Campionatului Mondial de Dezbateri Universitare de la Chennai, India, la categoria limba engleză ca a doua limbă vorbită (ESL), scrie totb.ro.

VEZI ȘI: România, primul loc la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori

A fost prima prezenţă românească la acest nivel în ultimii cinci ani, după ce, în 2009, o altă echipă a aceleiaşi universităţi, formată din Dan Cristea şi Nicoleta Lupea, a câştigat Campionatul Mondial de la Cork, la aceeaşi categorie. În acest an, echipa UBB a concurat în finală împotriva echipelor Berlin A, Lund A și Belgrad B, titlul mondial fiind câştigat de către echipa Berlin A, celelalte echipe obţinând titlul de vice­campioane mondiale. De asemenea, Radu Cotarcea a ocupat locul 6 în clasamentul individual ESL al competitiei, după ce în decembrie a fost desemnat cel mai bun vorbitor în cadrul Turneului Campionilor în Dezbateri 2013 ­ competiția ce­i pune față în față pe cei mai buni debateri români.

Campionatul Mondial de Dezbateri Universitare (World Universities Debating Championship ­WUDC) organizat, în acest an, la Chennai (India), este cea mai amplă competitie de dezbateri la nivel universitar din lume, cu peste 350 de echipe participante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel