O mexicancă, elevă de liceu la 96 ani

Bătrâna a învățat să citească și să scrie în urmă cu doar patru ani.

Guadalupe Palacios, o femeie din Mexic în vârstă de 96 de ani, şi-a văzut visul împlinit, săptămâna aceasta, după ce a intrat la liceu, la doar patru ani după ce a învăţat să scrie şi să citească, informează vineri AFP, preluată de Agerpres. 
Bătrâna a început cursurile, luni, într-o şcoală din statul Chiapas, în sudul țării, făcându-şi apariţia printre elevii care i-ar putea fi strănepoţi şi remarcându-se nu doar prin părul său alb, ci şi printr-un entuziasm deosebit. 

[citeste si]

Doamna Lupita


Sunt gata să dau totul. Astăzi este o zi minunată, a declarat proaspăta liceană, îmbrăcată în uniformă şcolară - fustă neagră şi tricou alb -, la care a asortat, într-o notă personală, un pulover roz decorat cu perle. Doamna Lupita, cum este denumită cu afecţiune, a fost primită cu urale în şcoala numărul doi din Tuxla Gutiérrez, capitala statului Chiapas. 
După ce s-a aşezat în bancă, bătrâna a luat cu meticulozitate notiţe la chimie şi matematică şi a participat chiar şi la cursul de dansuri tradiţionale.

Vrea să devină educatoare

Guadalupe a crescut în sărăcie şi şi-a petrecut copilăria ajutându-şi familia să cultive porumb şi fasole. 
A devenit vânzătoare de carne de pui în pieţe, s-a căsătorit şi a avut şase copii. La 92 de ani, bătrâna s-a decis să înveţe să citească în cadrul unui program de alfabetizare. Guadalupe spune că acum poate să le scrie o scrisoare nepoţilor ei. Visul său este să termine liceul înainte de împlinirea vârstei de 100 de ani şi să devină educatoare la creşă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel