Performanță: Elevă din România, invitată la Casa Albă

O elevă din municipiul Constanța a fost invitată la Casa Albă.

Elif Memet, elevă a Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa, urmează să meargă în luna aprilie la Casa Albă, unde a fost invitată ca urmare a câştigării unui concurs internaţional de eseuri.

Potrivit reprezentanţilor liceului, Elif Memet a participat la un concurs de eseuri organizat de Gulen Institute Youth Platform, din Huston, SUA. Unul din obiectivele acestui program este de a-i ajuta pe tineri în a defini probleme legate de pace şi armonie socială, de a le discuta şi găsi soluţii din propriile perspective personale, scrie Mediafax.

De asemenea, participarea la acest program ajută elevii în a-şi construi deprinderi sociale, în a-şi dezvolta abilităţile de cercetare şi compunere şi nu în ultimul rând de a interacţiona şi schimba idei intre ei, ca reprezentanţi ai unor culturi diferite.

Eseul realizat de Elif Memet a răspuns la întrebarea "Cum se poate eradica sărăcia globală de către cetăţenii lumii?", iar soluţia dezbătută în ansamblu de autoare propune microfinanţări în agricultură.

În concurs s-au înscris peste 1.000 de elevi din 65 de ţări, iar Elif Memet s-a clasat pe locul 13 la nivel mondial şi prima din Europa.

Pentru performanța obținută, Elif a fost invitată la Ceremonia de Premiere ce va avea loc la Washington, în luna aprilie, şi va călători acolo în mod gratuit, însoţită de sora ei, urmând să-și prezinte eseul la Casa Albă în data de 15 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel