Perchiziţii de amploare în şapte judeţe la persoane suspectate de prejudicierea bugetului statului

Lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi efectuează, joi, 31 de percheziţii la mai multe persoane suspecte de evaziune fiscală şi spălare de bani din şapte judeţe ale ţării.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nicolae Lohon, a declarat pentru AGERPRES că mai multe persoane din judeţele Mehedinţi, Dolj, Gorj, Olt, Hunedoara, Ilfov şi Iaşi sunt bănuite că au adus un prejudiciu statului în valoare de peste patru milioane euro, motiv pentru care vor fi puse în executare şi 18 mandate de aducere.

'Există indicii că în perioada 2009 - 2015 administratorii unor firme le-ar fi implicat pe acestea în mod direct sau prin persoane interpuse în înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de materiale de construcţii, piese şi accesorii auto, servicii) în valoare totală de peste 10 000 000 de euro, pentru care ar fi dedus ilegal taxa pe valoare adăugată şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit', a precizat Lohon.

Potrivit sursei citate, suma respectivă a fost supusă procesului de spălare a banilor prin efectuarea mai multor operaţiuni financiare, constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de 'rularea' acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor. 'În scopul împiedicării luării măsurilor asiguratorii, în cazul în care vor fi depistaţi, persoanele respective au înstrăinat active patrimoniale, la o valoare redusă faţă de valoarea de achiziţie', a afirmat Lohon.

El a mai adăugat că percheziţiile, la care participă peste 200 de poliţişti şi jandarmi, se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi şi cu suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel