Percheziții și controale la regimul armelor și munițiilor. Mii de arme confiscate

În ultimele 8 luni, la nivel național, polițiștii structurilor Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităților cu arme și muniții. Au fost efectuate aproape 5.000 de controale pentru verificarea modului de păstrare și asigurare a securității armelor la persoanele fizice și au fost indisponibilizate peste 3.400 de arme.

Timp de 8 luni, polițiștii au intensificat verificările în teren, fiind efectuate 4.796 de controale și 306 percheziții domiciliare, atât pentru depistarea persoanelor care încalcă normele legale referitoare la arme, explozivi și substanțe periculoase, cât și pentru protejarea cetățenilor.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate 3.448 de arme. Dintre cele 1.306 de arme letale, se aflau 139, deținute ilegal (20 provenite din contrabandă și 37 de arme confecționate artizanal).

Totodată, au mai fost ridicate 2.035 de arme neletale supuse autorizării, dintre care 266 deținute ilegal (123 provenite din contrabandă și 6 arme confecționate artizanal) și 107 arme neletale supuse notificării, dintre care 65, deținute ilegal (26 provenite din contrabandă).

Polițiștii au confiscat 470 de arme deținute ilegal

De asemenea, din armele indisponibilizate, 1.238 au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor (499 de arme letale și 739 de arme neletale supuse autorizării)ca urmare a săvârșirii infracțiunii de Nedepunerea armei și a muniției la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, art. 342 alin. (6) din Codul penal.

În aceeași perioadă a anului 2019, s-au efectuat activități specifice în vederea prelungirii valabilității pentru 9.218 permise de armă și au fost eliberate, de asemenea, 3.773 de noi permise de armă.

Totodată, dintre cele 4.044 de măsuri administrative dispuse față de titularii drepturilor de deținere, port și folosire ale armelor și munițiilor, în 3.955 de cazuri a fost luată masura anulării drepturilor de deținere, port și folosire ale armelor și munițiilor, pentru 2 ani, precum și suspendarea drepturilor de deținere, port și folosire ale armelor și munițiilor în 89 de cazuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel