Percheziții la un irakian acasă. Polițiștii au găsit un adevărat ARSENAL MILITAR, făcut la imprimanta 3D

Foto: Poliția Română
Foto: Poliția Română

Un adevărat arsenal militar a fost găsit de polițiști la perchezițiile făcute în dosarul irakianului. Toate acestea erau proiectate cu o imprimantă 3D. 

Polițiștii au descoperit un adevărat arsenal militar, 13 arme și zeci de încărcătoare, în urma perchezițiilor făcute în dosarul care îl vizează pe un bărbat cu dublă cetățenie, irakiană și britanică. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, scrie Mediafax. 

Potrivit unui comunicat al IGPR, bărbatul, bănuit că ar fi confecționat, în mod ilegal, arme și componente, precum și că deține ilegal asemenea arme și componente, a fost reținut pentru 24 de ore.

Ce au descoperit anchetatorii 

În urma perchezițiilor efectuate au fost confiscate două arme letale de asalt, automate, cu destinație militară, susceptibile a proveni din contrabandă, 11 arme cu caracteristicile armelor letale, componente de armă, muniție cu capsa percutată – 20 de bucăți, componente confecționate pentru dispozitive explozive, 64 de încărcătoare, circuite electronice, 3 laptopuri, o imprimantă, o unitate PC, 3 hardware externe și 15 imprimante 3D.

Cine este suspectul 

Dosarul vizează un bărbat, de 46 de ani, cu dublă cetățenie (irakiană și britanică) bănuit de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Polițiștii au făcut, în acest caz, miercuri, 6 percheziții domiciliare, atât la domiciliul persoanei în cauză, cât și la imobilele unor persoane ce ar fi implicate în activități.

„Totodată, în urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, bărbatul ar fi conceput și proiectat, arme din material plastic sau polimer, cu caracteristicile armelor letale, de foc, semiautomate folosind echipamente informatice și electronice de proiectare 3D”, se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel