Percheziții la traficanții de țigări din nordul țării

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, dar şi în urma unor percheziţii domiciliare, cantitatea totală de aproximativ 51.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 600.000 lei.

Conform IPTF Sighetu Marmației, în data de 28 mai, în baza unor mandate emise de către Judecătoria Dragomireşti, judeţul Maramureş, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus - ITPF Sighetu Marmaţiei, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial PF Maramureş şi ai Sectorului PF Valea Vişeului, au efectuat şapte percheziţii domiciliare, pe raza localităţilor Petrova, Bistra şi Valea Vişeului, jud. Maramureş, la o grupare infracţională axată pe contrabanda cu ţigări.

În perioada ianuarie-mai 2019, persoanele vizate au traficat cantităţi însemnate de ţigări, fiind ridicate în vederea confiscării 13.000 pachete ţigări, trei autovehicule folosite la activităţile infracţionale.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii de frontieră au descoperit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor două autovehicule, trei staţii de emisie-recepţie şi doua telefoane mobile. Totodată, au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere pentru cinci suspecţi, iar în urma audierii acestora, faţă de doi dintre ei s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.

De asemenea, în data de 27 mai, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Negreşti Oaş (jud. Satu Mare) a observat, pe direcţia comunei Cămârzana, spre interiorul ţării, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

Focuri de armă



"Poliţiştii au acţionat pentru reţinerea celor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului ucrainean. Pe timpul acţiunii (...) au tras un foc de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale, deoarece bărbaţii nu s-au supus somaţiilor legale şi au fugit în Ucraina, profitând de faptul că în zona respectivă terenul este accidentat şi împădurit", se arată în comunicat.

La cercetarea zonei au fost descoperite 36 de colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 210.600 lei.

De asemenea, în data de 26 mai, un echipaj al poliţiei de frontieră a descoperit, abandonat, în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Falcău, în apropierea râului Suceava, un microbuz în care se aflau baxuri cu ţigări în valoare de 314.730 lei.

Totodată, un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina a descoperit patru colete care conţineau ţigări, în valoare de 70.200 de lei.

În toate cazurile, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel