Fraude informatice. Percheziţii, după introducerea unor date false pe site-urile unor IFN-uri

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti au efectuat patru percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de fraudă informatică.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, descinderile au avut loc în municipiul Piteşti şi în comuna Mărăcineni.

"Din cercetări s-a stabilit că, în cursul anului 2017, trei bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 28 şi 34 de ani, ar fi obţinut câştiguri ilicite, prin introducerea de date informatice, necorespunzătoare adevărului, pe site-urile unor instituţii financiare nebancare. Din activitatea infracţională, cei în cauză ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 35.000 de lei", se arată în comunicat.

Două persoane, la audieri

Conform aceleiaşi surse, în urma percheziţiilor au fost ridicate şase sisteme de calcul, 13 unităţi de stocare de date, mai multe telefoane mobile, suma de 500 de euro şi înscrisuri cu valoare probatorie.

"Două persoane au fost conduse la sediul BCCO Piteşti pentru audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie luate măsurile legale care se impun", precizează IPJ Argeş.

La descinderi au participat şi jandarmi, acţiunea fiind realizată cu sprijinul sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. A

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel