Percheziții la sediile și domiciliile deputaților din Rusia, după ce au făcut declarații anti-război

Percheziții la sediile și domiciliile deputaților din Rusia, după ce au făcut declarații anti-război / Foto: Duma.gov.ru
Percheziții la sediile și domiciliile deputaților din Rusia, după ce au făcut declarații anti-război / Foto: Duma.gov.ru

Autoritățile ruse efectuează percheziții la sediile deputaților, dar și la domiciliile acestora.

La Moscova, în incinta sediului consiliului deputaților din districtul municipal Krasnoselsky a început o percheziție, a declarat membrul consiliului Ilya Yashin pe Telegram. Acesta a precizat pentru Interfax că percheziția este efectuată de angajați ai Comisiei de anchetă.

De asemenea, potrivit acestuia, o percheziție a avut loc și în apartamentul deputatului municipal Alexei Gorinov. După percheziție, Gorinov a fost dus la Comitetul de anchetă al Federației Ruse pentru interogatoriu. Deocamdată nu se știe motivul acestor percheziții sau de ce sunt suspectați deputații ruși. Districtul Krasnoselsky este un district al orașului Moscova, parte a Districtului Administrativ Central. 

"Avem o percheziție în Consiliul Deputaților. Anchetatorii au venit și în casa unuia dintre adjuncții noștri, Alexei Gorinov. Acum este adus la Comisia de anchetă pentru audiere.

Presupun că perchezițiile de astăzi sunt legate de declarațiile anti-război ale deputaților noștri municipali la întâlnirile recente. Sunt conștient că mai multe acuzații au fost trimise imediat la parchet împotriva noastră – inclusiv în numele deputaților Hinstein și Leonov din Duma de Stat. Așa că am fost pregătiți pentru o astfel de dezvoltare a evenimentelor.", a scris Ilya Yashin pe Facebook.

Membra Pussy Riot, Maria Alyokhina, pe lista celor urmăriți internațional

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a trecut pe lista persoanelor urmărite o membră a Pussy Riot, Maria Alekhina, a cărei sentință a fost înlocuită săptămâna trecută de o instanță sub formă de restrângere a libertății cu închisoare reală într-o colonie.

Poza femeii a apărut marți în baza de date a persoanelor căutate a Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse. Căutarea ei este în desfășurare în cadrul unui dosar penal.

La începutul lunii aprilie, departamentul Capitalei din cadrul Serviciului Federal al Penitenciarelor a solicitat instanței de judecată să înlocuiască pedeapsa Mariei Alekhina în legătură cu încălcarea acesteia a restricțiilor impuse de verdict.

La 10 septembrie 2021, Curtea Preobrazhensky a găsit-o pe Alyokhina vinovată de săvârșirea unei infracțiuni în temeiul părții a 4-a a articolului 33 - partea 1 a articolului 236 din Codul penal al Federației Ruse (incitare la încălcarea regulilor sanitare și epidemiologice care presupunea amenințarea în masă a oamenilor de o boală) și a condamnat-o la un an de condamnare cu suspendare. De la începutul anului 2022, Alyokhina a fost reținută în mod repetat de poliție și a petrecut 90 de zile în arest administrativ.

Curtea Presnensky din Moscova a acceptat cererea Serviciului Federal de Penitenciare din Rusia. Conform deciziei instanței, Alyokhina urma să se afle 21 de zile într-o colonie. Maria Alekhina nu a luat parte la ședința de judecată și a depus o cerere de examinare în absența ei.

Detalii despre Pussy Riot

Pussy Riot este o formație feministă de punk rock din Moscova. Înființată în august 2011, aceasta organizează spectacole provocatoare despre viața politică din Rusia în locuri neobișnuite, cum ar fi pe acoperișul unui troleibuz sau pe o schelă aflată la metroul din Moscova.

Pe 21 februarie 2012, patru membre ale grupului au susținut o reprezentație în Catedrala Hristos Mântitorul din Moscova, motivate de opoziția față de președintele Vladimir Putin și față de politicile Bisericii Ortodoxe Ruse. Acțiunile lor au fost oprite de către ofițerii de securitate ai bisericii. Pe 3 martie, după apariția pe Internet a unei înregistrări a spectacolului, trei dintre membrii grupului au fost arestați și acuzați de huliganism. Procesul lor a început la sfârșitul lunii iulie, stârnind multe controverse atât în Rusia, cât și la nivel global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel