Percheziții la Primăria municipiului BISTRIȚA

Pixabay / Percheziții la Primăria municipiului Bistrița
Pixabay / Percheziții la Primăria municipiului Bistrița

Polițiștii au percheziționat în această dimineață, 25 mai, sediul Primăriei municipiului Bistrița. 

Sediul Primăriei municipiului Bistriţa este percheziţionat, marţi dimineaţa, de către poliţişti, într-un dosar instrumentat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, scrie Agerpres. Potrivit unor surse judiciare, investigaţiile din dosar ar fi făcute de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a confirmat faptul că acţiunea aparţine poliţiştilor, dar a menţionat că nu poate oferi detalii în plus la acest moment. 

Surse judiciare au declarat pentru TimpOnline că sunt vizate persoane cu funcții de conducere care sunt suspectate de abuz în serviciu și fals în înscrisuri.

Bistrițeanul scrie că se pare că perchezițiile se desfășoară la Serviciul Urbanism, în biroul primarului Ioan Turc, dar și în birourile viceprimarilor. Din primele informații, perchezițiile ar avea legătură cu cele două PUG-uri cu care operează Primăria Bistrița. Anterior, la percheziții a fost chemat consilierul superior din cadrul Primăriei Bistrița, Amalia Pop. Ea a fost condusă de unul dintre polițiștii prezenți la perchezițiile care au loc în instituție.

Înainte de ora 08:00, la primărie au ajuns viceprimarii și primarul, doar ei fiind lăsați în primărie la acea oră. Mascații păzesc intrarea, iar angajații sunt ținuți în piațeta din fața Bisericii Evanghelice.

Întrebat ce poate spune despre prezența forțelor de ordine în instituție, primarul Ioan Turc nu a vrut să declare nimic.

Comunicatul poliției

„În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud pun în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, la persoane fizice și o instituție din municipiul Bistrița.

Activitățile sunt desfășurate într-un dosar penal aflat în instrumentarea polițiștilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, privind mai multe infracțiuni de fals, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat.

La acțiune, participă polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud și luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Bistrița-Năsăud și Cluj”, informeză IPJ BN, conform Bistrițeanul

Declarațiile edilului din Bistrița

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a declarat, pentru AGERPRES, că percheziţia vizează diferenţele semnalate de mai mulţi cetăţeni, la începutul acestui an, între Planul Urbanistic General (PUG) afişat pe site-ul administraţiei locale şi cel aprobat într-o şedinţă de Consiliu Local în anul 2018.

"E o percheziţie pe PUG-uri, atât pot să spun şi nu intru în alte detalii, cele două PUG-uri sau câte sunt", a spus Turc.

Edilul a cerut, în luna februarie, un audit intern la Serviciul Urbanism, pentru a verifica posibile discrepanţe între cele două variante de PUG şi declara, la acea vreme, că nu va ezita să sesizeze Parchetul dacă suspiciunile se confirmă.

Ioan Turc a precizat, marţi, că nu el este cel care a făcut plângerea penală, dar că va pune la dispoziţia anchetatorilor toate documentele care vor fi solicitate.

IPJ Bistriţa-Năsăud a transmis, ulterior, că în total au loc şapte percheziţii - una la primărie şi alte şase la persoane fizice - şi că acuzaţiile din dosar sunt de fals, abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel