Percheziții la persoane bănuite că au falsificat diplome de bacalaureat

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Polițiștii și procurorii din Constanța au făcut 23 de percheziții la persoane bănuite că au falsificat diplome de bacalaureat.

Polițiștii și procurorii din Constanța au făcut joi 23 de percheziții la persoane bănuite că fac parte dintr-un grup infracțional specializat în înșelăciune și care ar fi falsificat diplome de bacalaureat sau certificate de calificare profesională, scrie Mediafax. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în urma perchezițiilor de joi au fost ridicate 4 diplome de bacalaureat, 27 certificate de calificare și 2 diplome de absolvire 12 clase.

Pentru ce infracțiuni se fac cercetări 

Tot în acest caz, procurorii și polițiștii au făcut în 2 decembrie alte 11 percheziții domiciliare pe raza localităților Mangalia și Medgidia. În acest dosar se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de: grup infracțional organizat, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, constând în falsificarea diplomelor de bacalaureat, certificate de calificare profesională, certificate de absolvire cu diferite specializări.

Atunci, anchetatorii au ridicat 5 imprimante multifuncționale, 6 unități PC, laptop-uri, stick-uri de memorie, bijuterii din aur, sume de bani, telefoane mobile, 2 ștampile și 62 de diplome și certificate de calificare. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism marca Peugeot 307.

La cât se ridică prejudiciul 

Valoarea prejudiciului creat este de aproximativ 80.000 lei.

Potrivit procurorilor, ancheta continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării activității lor infracționale. În cauză s-a beneficiat de sprijinul autorităților austriece, prin Ordin European de Anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel