Percheziții la Ministerul Agriculturii: Opt urmăriți penali

21913365
21913365

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție au dispus urmărirea începerii penale pentru opt persoane, după ce, vineri, au fost făcute percheziții la Ministerul Agriculturii. Ancheta DNA a fost demarată în urma sesizării făcută de p angajață a Agenției Domeniului Statului. 

Potrivit unui comunicat al DNA,  sunt cercetaţi Cuc Vicenţiu Relu Lucian, Ştefan Niculae, Sandu Ilie Cristian, Gheorghiu Ştefăniţă Dragoş, Todea Ioanm Florin, Bolla Alexandru şi Rădulescu Bogdan şi o a opta persoană cu funcţie de conducere din cadrul ADS, a cărei identitate nu a fost făcută publică. Ar fi vorba despre Dan Mogoș, care a fost demis de ministrul Agriculturii.

Cuc Vicenţiu Relu Lucian, director Direcţia strategie, managementul datelor şi activităţilor din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în formă continuată. Funcţionarul public ar fi obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Ştefan Niculae, preşedinte al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii Conexe AGROSTAR, este acuzat de infracţiuni de asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj. Pentru acelaşi gen de infracţiuni, plus complicitate la şantaj, sunt urmăriţi penal Sandu Ilie Cristian, Gheorghiu Ştefăniţă Dragoş, Todea Ioan Florin, Bolla Alexandru şi Rădulescu Bogdan.

Ancheta, demarată la o sesizare din interiorul ADS

Ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, a transmis că ancheta DNA vizează activitatea unor angajaţi ai Agenţiei Domeniului Statului (ADS), iar plângerea a fost făcută de o angajată a Agenţiei.

"Sunt vizate două note de control cu privire la o sesizare făcută de o doamnă din ADS ce sesiza conducerea Ministerului cu privire la faptul că au avut loc abuzuri cu privire la achiziţia de servicii de mentenanţă pentru xerox, folosirea cotei de carburant pentru două maşini care nu mai erau în uz, achiziţia de servicii de pază şi telefonie", a mai declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel