Percheziții la firme bănuite de evaziune fiscală

Bani
Bani

Poliţişti de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov au efectuat 13 percheziţii pentru probarea activităţii a trei persoane bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1.200.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Astăzi, 05 iunie a.c., 30 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov au efectuat 13 percheziţii, la domiciliile mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală, precum şi la sediile și punctele de lucru ale firmelor administrate de către acestea.

Percheziţiile s-au desfăşurat pe raza judeţului Ilfov (2), a municipiului Bucureşti (9) şi pe raza municipiului Pitești (2), activitatea infracțională fiind documentată de polițiștii ilfoveni într-un dosar de urmărire penală, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

În urma perchezițiilor desfășurate de polițiștii ilfoveni de la Serviciul de Investigarea criminalității Economice au fost puse în aplicare 2 mandate de aducere, a fost ridicată suma de 800.000 de lei și au fost indisponibilizate totodată un anutoturism dar și o cantitate de marfă, respectiv mai multe produse de încălțăminte.

Cinci persoane  au fost conduse la sediul  Inspectoratului de Poliţie al Județului Ilfov în vederea continuării cercetărilor, urmând ca acestea să fie prezentate procurorului de caz în vederea dispunerii de măsuri preventive.

În fapt, în perioada februarie 2015-aprilie 2016 persoanele bănuite ar fi  înregistrat achiziții fictive de mărfuri și servicii în contabilitatea unei societăți deținute și administrate de aceștia, care are ca obiect de activitate comercializarea de produse de încălțăminte și îmbrăcăminte, în scopul diminuării bazei impozabile, astfel diminuând taxa pe valoarea adăugată și impozitul pe profit datorate statului, plătind sume mult mai mici decât cele pe care ar fi trebuit să le plătească în realitate.

Totodată la activități au participat polițiști de la Serviciul pentru Intervenție și Acțiuni Speciale din cadrul  I.P.J. Ilfov și I.P.J.Argeș.

Vezi și: Percheziţii în Bucureşti, Piteşti şi Ilfov

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel