Percheziţii la Corabia şi Caracal, la persoane bănuite de şantaj, violenţe şi camătă

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

20 de percheziții au fost desfășurate, luni dimineață, la Corabia și Caracal, la persoane bănuite de camătă, șantaj, lovire sau alte violențe și contrabandă. 

Locuinţele unor persoane din Caracal şi Corabia, bănuite de camătă, şantaj, lovire sau alte violenţe şi contrabandă, au fost percheziţionate, luni dimineaţă, de poliţişti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, poliţiştii au pus în executare 20 de mandate de percheziţie domiciliară.

'Din cercetări a reieşit că, din 2016 şi până în prezent, mai multe persoane ar fi acordat sume de bani, cu dobândă, altor persoane, iar, dacă banii nu erau returnaţi, ar fi folosit violenţa sau şantajul împotriva acestora', a precizat sursa citată, conform Agerpres.

 În urma percheziţiilor, cinci persoane vor fi conduse la audieri.

Percheziţiile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor SAS Olt, poliţiştilor de la Serviciul Transporturi Olt, poliţiştilor de frontieră, jandarmilor din Olt şi al jandarmilor de la Gruparea Mobilă Craiova. 

VEZI ȘI: La Giurgiu, un irakian şi un palestinian au fost prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în ţară. Se deplasau pe jos, pe Podul Prieteniei

Un irakian şi un palestinian au fost depistaţi în timp ce se deplasau pe jos, pe Podul Prieteniei, dinspre Bulgaria spre România, în încercarea de a intra ilegal în ţară.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni aflaţi în serviciu pentru supravegherea perimetrului Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat două persoane care se deplasau pe jos, pe Podul Prieteniei, dinspre Bulgaria spre România. Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pentru cercetarea zonei, reuşind interceptarea persoanelor în cauză, chiar în momentul în care acestea încercau să traverseze calea ferată. În cadrul verificărilor preliminare a fost stabilit faptul că persoanele sus-menţionate sunt doi cetăţeni străini, un irakian în vârstă de 21 de ani şi un palestinian, în vârstă de 36 de ani, se arată într-un comunicat al ITPF Giurgiu.

Cei doi migranţi au declarat poliţiştilor că intenţionau să ajungă în Germania. Conform protocolului româno-bulgar, aceştia au fost preluaţi de către autorităţile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun, transmite Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel