Percheziţii la CJ Mehedinţi şi la locuinţa preşedintelui, Adrian Duicu

Sediile Consiliilor Județene Mehedinți și Caraș Severin, dar și adresele unor firme și persoane au intrat în vizorul DNA, acesta fiind percheziționate, miercuri dimineața.

Ancheta declanşată de procurorii DNA vizează un caz amplu de corupţie legat de un număr de licitaţii referitoare la lucrări pe bani publici. Este vorba de o serie de contracte cu statul care au fost acordate, în mod abuziv, unor oameni de afaceri.

Procurorii DNA fac percheziţii, miercuri, şi la locuinţa şefului Poliţiei Judeţene Mehedinţi, Ştefan Ponea, precum şi la primăriile Drobeta Turnu Severin şi Orşova, în dosarul privind fapte de corupţie săvârşite de funcţionari cu funcţii de conducere, relatează Mediafax.

„În cursul dimineţii de 2 aprilie 2014, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în peste 20 de locaţii situate în municipiul municipiile Orşova, Drobeta-Turnu Severin şi Craiova, între care sediile unor instituţii publice şi ale unor societăţi comerciale", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Printre adresele vizate de procurori se află şi domiciliul preşedintelui CJ Mehedinţi, social democratul Adrian Duicu.

Potrivit sursei citate, în această cauză se fac cercetări privind suspiciunea săvârşirii, în perioada 2012-2013 şi în luna ianuarie 2014, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, de către funcţionari publici cu funcţii de conducere în plan local.

„În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană", a precizat DNA.

De asemenea, sursele citate au spus că au loc percheziţii şi la sediul unei firme care furnizează serviciile de salubrizare şi apă-canal din Orşova, şi care aparţine preşedintelui PSD Orşova, Constantin Popescu, al cărui fiu, Valentin Popescu, director al DGASPC Mehedinţi, îl are ca naş pe Duicu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel