Percheziţii într-un dosar de contrabandă cu ţigări

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Astăzi, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 7 percheziţii, în Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov, la mai multe persoane şi societăţi comerciale bănuite că ar fi ar fi introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, peste 8.200.000 de ţigarete, disimulate într-un container sosit din Dubai.

La data de 28 ianuarie 2021, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, efectuează 7 percheziţii, în Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov, la sediile sociale (punctele de lucru) ale unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, contrabandă asimilată şi folosirea de acte nereale la autoritatea vamală.

Din materialul probator administrat până în prezent au rezultat indicii că persoanele vizate ar fi introdus în ţară, în cursul anului 2020, prin Portul Constanţa, prin sustragere de la control, 8.241.000 de ţigarete, fără timbru fiscal, de provenienţă duty free.

Ţigaretele ar fi fost disimulate într-un container sosit din Emiratele Arabe Unite - Dubai, acestea fiind ulterior transportate la un depozit din judeţul Ilfov.

Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului este de 5.550.803 lei, dintre care taxe vamale - 206.776 de lei, accize - 4.400.447 de lei şi T.V.A. - 943.580 de lei.

Pentru recuperarea prejudiciului vor fi instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând persoanelor bănuite.

În vederea continuării cercetărilor, vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică 5 persoane, pentru audieri.

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Institutul Naţional de Criminalistică şi Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel