UPDATE/ Percheziţii în trei judeţe, la presupuşi traficanţi de droguri

Poliţia şi procurorii DIICOT efectuează zeci de percheziţii joi dimineaţă, la presupuşi traficanţi de droguri. 

UPDATE: "Grupul de criminalitate organizată este format din membri cu atribuţii specifice, structuraţi pe trei paliere infracţionale distincte, după cum urmează:

A. PALIERUL FURNIZORILOR:

Format din cetăţeni români, stabiliţi în Spania, care asigură procurarea drogurilor de risc din culturile de canabis din acea ţară şi livrarea acestora către membrii grupării din România.

B. PALIERUL DEPOZITARILOR ŞI DEALER-ILOR "EN GROSS":

Aceştia sunt specializaţi în primirea unor cantităţi mari de droguri de risc din Spania, depozitarea, manipularea şi distribuirea acestora către ceilalţi membrii ai grupării infracţionale care acţionează în Timişoara.

C. PALIERUL CLIENŢILOR-DEALERI:

Acesta este format din clienţii fideli ai celor din cel de-al doilea palier, achiziţionând în mod organizat şi constant canabis în baza unor relaţii de încredere reciprocă.

Din acest segment al grupului fac parte atât dealeri mari de droguri (care cumpără cantităţi de 1 kilogram sau mai mult) cât şi dealeri mici (care cumpără cantităţi moderate de canabis, între 100 şi 500 grame), aceştia fiind specializaţi în vânzarea aceluiaşi tip de drog.

De asemenea, este vizată activitatea unei grupări care acţiona la nivelul municipiului Lugoj specializată în comercializarea de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea, fără autorizaţie, de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, reţinându-se că există conexiuni între aceasta şi membrii grupului infracţional organizat care acţiona pe raza municipiului Timişoara.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Timişoara vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 34 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul B.C.C.O. Timişoara, B.C.C.O. Alba Iulia, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Craiova şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş - Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Serviciul Criminalistic, precum şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi "Glad Voievod" Timişoara şi Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", transmite DIICOT.

- ştirea iniţială - 

Procurorii și poliția efectuează 61 percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș, Caraș Severin și Hunedoara într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și de mare risc.

Acțiunea vizează destructurarea unui grup infracţional organizat format din cetăţeni români, care activează încă din luna septembrie 2021 pe raza Municipiului Timișoara, grup specializat în traficul de droguri de risc (canabis) care au fost procurate din Spania de la cetățeni români stabiliți în această țară.

Grupul este format din furnizori, stabiliți în Spania, care asigură procurarea drogurilor de risc din culturile de canabis din acea țară și livrarea acestora către membrii grupării din România, depozitari și dealeri, precum și clienți - dealeri, clienți fideli ai celor din cel de-al doilea palier, achiziționând în mod organizat și constant canabis în baza unor relații de încredere reciprocă, scrie Mediafax.

34 de persoane duse la audieri

De asemenea, este vizată activitatea unei grupări care acționa la nivelul municipiului Lugoj specializată în comercializarea de droguri de risc și de mare risc și efectuarea, fără autorizaţie, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, reținându-se că există conexiuni între aceasta și membrii grupului infracțional organizat care acționa pe raza municipiului Timișoara.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 34 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Fabrici de cerşetori români în Germania şi Austria. DIICOT "a stricat" planurile reţelei

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare pe raza județului Covasna într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de persoane.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel