Percheziții în Timiș și Gorj, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc

Sursă foto: diicot.ro
Sursă foto: diicot.ro

20 de percheziții se desfășoară, în această dimineață, în Timiș și Gorj, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc. 

"La data de 10.02.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara și S.C.C.O. Gorj efectuează un număr de 20 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș și Gorj, într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc și de mare risc constând în distribuirea de amfetamină, MDMA (ecstasy) și canabis pe raza județului Timiș.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 16 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a beneficiat de sprijinul S.C.C.O. Arad, S.C.C.O. Caraș Severin și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Glad Voievod” Timișoara.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.", a informat DIICOT, într-un comunicat de presă. 

VEZI ȘI: Bărbat reținut pentru trafic de droguri, după ce a fost prins în flagrant. 39 de pastile MDMA, 2000 de lei 

Marți, 8 februarie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc în formă continuată (7 acte materiale) și de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, arată un alt comunicat al DIICOT, transmis ieri. 

"La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Oradea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a acestuia, după ce acesta a comercializat cantitatea de 39 pastile ce conțin MDMA, în schimbul sumei de 2000 lei. Cu ocazia percheziției efectuate asupra automobilului folosit de inculpat au fost descoperite și ridicate cantitățile de 1,21 kilograme de canabis și 65 grame de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară în urma cărora au fost descoperite și au fost ridicate 14 pastile ce conțin MDMA, 3 grame cocaină, 5 grame de canabis, 2 grame produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, 3.040 USD, 150 de Euro și 1.800 de lei, cântare de înaltă precizie, aparatură pentru vidat și telefoane mobile.", informa DIICOT. 

În cursul zilei de ieri, inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

"Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.", menționa DIICOT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel