Percheziţii în Suceava, Botoşani, Constanţa şi Bucureşti. Vizați sunt contrabandiștii de țigări

trafic
trafic

143 de percheziții domiciliare sun efectuate, joi dimineață, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Suceava,  din care 125 în judeţul Suceava, 12 în  Bucureşti, patru în judeţul Constanţa şi două în judeţul Botoşani, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat transnaţional, constituit din cetăţeni români şi ucraineni, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Potrivit DIICOT, se efectuează cercetări faţă de un număr de 167 de învinuiţi, în sarcina cărora se reţine că au introdus ilegal pe teritoriul României, peste frontiera verde sau prin Punctul de Trecere al Frontierei Siret, cantităţi însemnate de ţigarete provenind din Republica Moldova şi Ucraina. La sediul DIICOT Suceava urmează să fie aduse 180 de persoane pentru cercetări.

Procurorii DIICOT au mai reţinut că la grupul infracţional organizat au aderat şi un jandarm din cadrul IJJ Suceava, un poliţist din cadrul Poliţiei Locale Siret şi un consilier local din comuna Grămeşti, care au înlesnit introducerea în ţară a mărfurilor de contrabandă de către membrii grupării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel