Percheziţii în şapte judeţe pentru destructurarea unei reţele de evaziune fiscală cu cereale

diicot
diicot

Procurorii DIICOT desfăşoară, miercuri dimineaţa, 31 de percheziţii în judeţele Botoşani, Prahova, Constanţa, Călăraşi, Dolj, Bacău şi Mureş, pentru destructurarea unei grup infracţional, din care fac parte peste 40 de români şi moldoveni, specializat în înşelăciune şi evaziune fiscală cu cereale.

Potrivit unui comunicat remis miercuri, au loc 12 percheziţii în Botoşani, opt în Prahova, trei în Constanţa, patru în Călăraşi, două în Dolj şi câte una în Bacău şi Târgu Mureş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, alcătuit din peste 40 de persoane, cetăţeni români şi moldoveni, specializat săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală. În fapt, se reţine că, sub coordonarea liderilor grupării, membrii acesteia achiziţionau cereale de la producători primari, plătind în numerar şi utilizând borderouri de achiziţie falsificate.

Cerealele erau transportate, folosindu-se documente fictive de însoţire a mărfii, şi livrate către bazele mari de achiziţie, prin intermediul unor societăţi comerciale controlate de către învinuiţi, iar sumele de bani reprezentând preţul cerealelor erau direcţionate în conturile societăţilor comerciale, de unde erau ridicate imediat, în numerar, de către membrii grupării.

În acest scop, spun procurorii, au fost înfiinţate peste 30 de societăţi comerciale, care erau folosite o perioadă limitată de timp, acumulând datorii semnificative către bugetul de stat, constând în TVA şi impozit pe profit, după care activitatea comercială a firmelor înceta, consecinţa directă fiind eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat până la acest moment ca fiind de 500.000 de euro.  La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Botoşani au fost conduse 47 de persoane în vederea audierii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel