Percheziții în șapte județe: arme și zeci de tone de îngrășăminte chimice, CONFISCATE

Polițiștii au făcut percheziții în șapte județe din zona de sud a țării și au confiscat zeci de tone de îngrășăminte chimice, o armă letală și cinci neletale, deținute ilegal.

Polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Argeș, Olt și Ilfov au acționat, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, pentru verificarea modului în care sunt respectate regulile de autorizare și păstrare a armelor și munițiilor, precum și cele referitoare la regimul substanțelor periculoase.

În timpul perchezițiilor, au fost constatate 7 infracțiuni (cinci de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, precum și câte o infracțiune de trafic de produse sau substanțe toxice, respectiv de încălcare a regulilor privind protecția mediului).

Arme confiscate

În urma a cinci percheziții domiciliare, au fost confiscate o armă letală cu glonţ, cinci arme neletale supuse autorizării, o armă de tip airsoft, un încărcător de pistol, 60 de cartuşe calibru 10x22T, două cartuşe cu glonţ calibrul 7x62 mm., cinci tuburi de cartuş calibrul 9 mm., nouă cutii a câte 250 diaboluri calibrul 5,5 mm., patru baionete de tip militar și un corp de grenadă.

Totodată, în cadrul dosarelor penale, au fost confiscate 80.000 de kilograme de îngrășăminte chimice și 74 de tablete de insecticid toxic (fosfură de aluminiu). Oamenii legii au dat amenzi în valoare de peste 23.000 de lei, iar în patru situații a fost dispusă anularea dreptului de deținere, port şi folosire a armelor, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel