Percheziţii în Prahova și Tulcea. Înşelăciuni prin metoda „accidentul”

Luni, 3 iulie, poliţiştii efectuează şapte percheziţii, în județele Prahova și Tulcea, la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda "accidentul”. Prejudiciul cauzat este de 13.500 euro şi aproape 50.000 de lei.

"La data de 3 iulie ac., poliţişti din cadrul I.P.J. Mehedinți, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Prahova, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează 7 percheziţii în judeţele Prahova şi Tulcea la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda accidentul", conform IPJ Mehedinţi.

În luna mai, persoanele bănuite ar fi săvârşit 8 infracţiuni de înşelăciune, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. Acestea ar fi indus în eroare victimele pe care le contactau telefonic şi le spuneau că o persoană apropiată a produs un accident rutier grav. Pentru înlăturarea consecinţelor penale ale accidentului, precum şi sub pretextul acoperirii costurilor medicale generate de intervenţia personalului medical, victimelor le-ar fost solicitate sume curpinse între 15.000 - 20.000 lei şi 13.500 de euro, banii fiind ridicaţi de complici. Prin activitatea infracţională, s-a cauzat un prejudiciu în valoare de 49.100 lei şi 13.500 de euro.

Vor fi puse în executate patru mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a ficonduse la sediul IPJ Mehedinţi pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

[citeste si]

De asemenea, amintim că, tot luni, 3 iulie, polițiștii de investigare a criminalităţii economice și cei de ordine publică, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, efectuează 12 percheziţii domiciliare, pe raza județului Bacău, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, tăiere ilegală arbori și furt de arbori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel