Percheziții în Olt într-un dosar de trafic de droguri. Doi bărbați, prinși în flagrant delict / VIDEO

Foto ilustrativ. Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay

Doi bărbați au fost arestați preventiv după o acțiune de prindere în flagrant delict, în Craiova. De asemenea, patru percheziții și un control asupra unui autoturism au fost efectuate în Slatina, județul Olt, în dosarul de trafic de droguri.

La data de 28 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Craiova, au efectuat o acţiune pe linie antidrog, în Craiova şi în Slatina, judeţul Olt, anunță IGPR, vineri, într-un comunicat. 

Astfel, în municipiul Craiova, a fost realizată o acțiune de prindere în flagrant delict, în urma căreia, asupra a 2 bărbaţi, au fost descoperite 250 de grame de cocaină, pe care cei în cauză ar fi intenţionat să le pună în vânzare.

O armă și două cântare electronice au fost ridicate la percheziții

De asemenea, au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare, în Slatina, judeţul Olt, și un control asupra unui autoturism, în vederea probării întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite de trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate o armă și 2 cântare electronice, precizează IGPR. 

Cei doi bărbați au fost arestați preventiv

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor doi bărbaţi, de 34 şi 35 de ani, din Slatina, judeţul Olt. Ulterior, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele celor 2 bărbaţi.

În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activitate, au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, încheie comunicatul. 

Ilfov: Jumătate de tonă de cocaină a ajuns, din întâmplare, la un afacerist 

O jumătate de tonă de cocaină, a cărei valoare pe piața drogurilor depășește 25 de milioane de euro, a fost descoperită în 35 de baxuri de banane. Proveniența baxurilor de banane era Columbia, dar achiziția s-a făcut dintr-un stat UE, potrivit IGPR.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au descoperit, într-un depozit din județul Ilfov, 503 kilograme de cocaină, disimulată în 35 de baxuri de banane.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că depozitul este în localitatea Chiajna.

IGPR a transmis, joi, că în urma cercetărilor, s-a stabilit că respectiva cantitate de cocaină ar fi ajuns pe teritoriul României într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de proveniență Columbia, achiziționat dintr-un stat al Uniunii Europene.

Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 25 de milioane de euro.

Anchetatorii fac investigații, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. 

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și acțiuni Speciale și al criminaliștilor din cadrul DGPMB – Serviciul Criminalistic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel