Percheziții în Mureș. Doi tineri, reținuți pentru braconaj

Foto: IPJ Mureș
Foto: IPJ Mureș

Poliţiştii din Mureș au reţinut, pentru 24 de ore, doi bărbați bănuiți de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor şi braconaj cinegetic.

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din Mureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, în județul Mureș, la locuinţele a doi bărbați, bănuiți de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor şi braconaj cinegetic, se arată într-un comunicat de presă. 

”În fapt, din cercetări a reieșit că din cursul lunii iunie a.c. și până în prezent, cei în cauză, de 21, respectiv 26 de ani, din comuna Daneș, s-ar fi deplasat în zona unui fond de vânătoare din Sighișoara și, fără a deține autorizație de vânătoare, ar fi braconat mai multe exemplare din specia vânat.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 4.000 de euro”, conform comunicatului. 

Ce au confiscat polițiștii 

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, o armă neletală supusă autorizării cu muniția aferentă, o arbaletă, 2 sulițe, 33 de trofee de căprior și cerb, un trofeu de urs, 2 piei de mistreț, un autovehicul de teren, precum și mai multe medii informatice de stocare.

La aceeași dată, față de cei doi bărbați, polițiștii au luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și braconaj cinegetic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel