Percheziții în Mehedinți la persoane bănuite de trafic de minori / Video

Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Patru percheziții domiciliare au fost efectuate, joi, într-un dosar de trafic de minori.

Ieri, 30 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. -B.T. Mehedinți, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți, au efectuat 4 percheziții domiciliare, într-un dosar de trafic de minori, anunță IGPR, vineri, într-un comunicat de presă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie-august 2021, un bărbat, de 34 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, cu sprijinul unei tinere, de 20 de ani, din localitatea Plenița, județul Dolj, ar fi recrutat, transportat și adăpostit o minoră, pe care, ulterior, ar fi exploatat-o sexual, în localitățile Drobeta Turnu Severin și Orșova, în scopul practicării prostituției, precizează IGPR.

În baza probatorului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Mehedinți au dispus control judiciar, pentru 60 de zile, față de tânăra de 20 de ani și reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului de 34 de ani.

Tot joi, 30 septembrie, Tribunalul Mehedinți a admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a bărbatului.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În cauză, sunt continuate cercetările, sub aspectul săvărșirii infracțiunii de trafic de minori, încheie comunicatul.

VEZI ȘI: Fiul unui afacerist român, sechestrat de traficanții de droguri, în Spania

O anchetă de amploare a fost desfășurată de Poliția Română și cea din Spania, pentru salvarea unui tânăr, fiul unui afacerist român, care a fost sechestrat de către mai multe persoane. 

În urma schimbului de informații dintre polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și polițiști din cadrul Poliției Naționale din Spania – Unitatea de Răpiri Madrid, prin intermediul atașaților de afaceri interne și în urma unor acțiuni de amploare, la data de 30 august, un bărbat, cetățean român, de 28 de ani, victimă a infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, a fost depistat, eliberat și luat în custodie de autoritățile spaniole, fiind repatriat la data de 1 septembrie a acestui an.

(Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel