Percheziţii în magazine de etnobotanice şi locuinţe din Bucureşti şi judeţul Prahova

per
per

Poliţiştii şi procurorii DIICOT fac, miercuri dimineaţă, 11 percheziţii în magazine de etnobotanice şi la locuinţe din Bucureşti şi Ploieşti ale patronilor acestor localuri, aproximativ 20 de persoane urmând să fie ridicate şi duse la audieri.

Ancheta este desfăşurată de Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Ploieşti şi este coordonată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), au declarat pentru Mediafax reprezentanţi ai Poliţiei Române.

Potrivit şefului DIICOT Ploieşti, procurorul Ionuţ Botnaru, şapte dintre cele 11 percheziţii au loc în Bucureşti, alte două se desfăşoară în oraşul prahovean Slănic şi câte una în Ploieşti şi în comuna Valea Călugărească din judeţul Prahova.

Opt dintre descinderi se fac la domiciliile suspecţilor din acest caz, alte trei percheziţii având loc la magazine de etnobotanice, dintre care două din Bucureşti şi unul din Ploieşti, a precizat şeful DIICOT Ploieşti.

Gruparea infracţională este condusă de Silviu Judeţ, din Bucureşti şi Marian Alexandru Anghel, din Slănic, patronii celor trei magazine.  Anchetatorii au stabilit că cei doi luau produsele etnobotanice din Bucureşti şi îi aprovizionau şi pe alţii cu astfel de substanţe.

Procurorul Ionuţ Botnaru a declarat că, în urma acestei acţiuni, cel mai probabil 20 de persoane vor fi conduse la audieri la sediul DIICOT Ploieşti. Printre cei care vor fi audiaţi sunt cei doi patroni de magazine, vânzători care lucrau în cele trei localuri, dar şi consumatori.

Poliţiştii au ridicat deja câteva grame de canabis, pliculeţe cu substanţe psihotrope, aproximativ 20.000 de lei şi 7.000 de euro.

Citeşte şi:

Etnobotanicele sunt plante medicinale stropite cu droguri. Și leușteanul poate deveni halucinogen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel