Percheziții în Capitală și în 13 județe. Trei persoane au fost reținute pentru infracțiuni economice

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Trei persoane au fost reţinute de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mureş, în urma celor 144 de percheziții domiciliare făcute luni în Bucureşti şi în 13 județe.

Un număr de 144 de percheziții au fost făcute, luni, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și înșelăciune, din 13 județe și București, scrie Mediafax. 

Activitățile s-au desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, în Capitală, precum şi în județele Mureș, Brașov, Covasna, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș și Tulcea.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2016 - prezent, o persoană având calitatea de administrator faptic a 6 societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate. De asemenea, pentru obținerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conținut real. Cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare”, potrivit IGPR.

Ce făceau cu banii 

Potivit polițiștilor, banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și în scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională urmează a fi stabilit în cadrul cercetărilor.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor documente contabile, înscrisuri, precum și mai multe mijloace de stocare a datelor informatice.

În baza probelor administrate, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, toți din județul Covasna, au fost reţinuți pentru 24 de ore.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel