Percheziţii în Bucureşti la patronii unui site care vindea haine

DIICOT
DIICOT

Poliţiştii efectuează luni cinci percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la mai multe persoane bănuite că administrau un site prin intermediul căruia erau comercializate haine susceptibile a fi contrafăcute şi nu înregistrau în contabilitate toate veniturile obţinute.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, compromiterea intereselor justiţiei şi favorizarea făptuitorului, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) remis luni Agerpre.

Prejudiciul stabilit până la acest moment este de circa 250.000 de lei. Din anchetă a rezultat că prin intermediul unui website erau oferite spre vânzare articole de îmbrăcăminte (cămăşi, triouri, pulovere) purtând mărci consacrate, la preţuri mult mai mici faţă de preţul produselor originale. Reprezentanţii societăţii care gestiona activitatea site-ului livrau clienţilor produsele comandate omiţând însă să înregistreze în evidenţele contabile şi să declare toate veniturile obţinute în urma comercializării acestora.

De asemenea, pe parcursul cercetărilor un angajat al unei societăţi care se ocupa de livrare ar fi divulgat, fără drept, către persoanele bănuite în cauză informaţii confidenţiale cu privire la derularea unor investigaţii.

'Acest fapt a îngreunat derularea anchetei şi aflarea adevărului, întrucât persoanele implicate au luat imediat măsuri pentru crearea unei aparenţe de legalitate cu privire la activitatea comercială derulată, încercând totodată să ascundă urmele săvârşirii faptelor penale', se arată în comunicat

. Percheziţiile au ca obiect identificarea de documente financiar-contabile, înscrisuri şi mijloace folosite în activitatea infracţională. Persoanele bănuite urmează să fie conduse la audieri, iar în urma probatoriului administrat urmează să fie dispuse măsurile procedural penale ce se impun. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel