Percheziţii în Argeș, Dolj și București la suspecţi de înşelăciune pe bursele de transporturi

Poliţiştii din Argeş şi Dolj efectuează, luni, 20 de percheziţii în cele două judeţe şi Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile membrilor unei grupări infracţionale organizate specializată în înşelăciuni pe bursele internaţionale de transporturi.

Descinderile se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, într-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

'Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune. Persoanele sunt bănuite că, utilizând datele de identificare ale unor societăţi comerciale fictive cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internaţional de marfă, pe care nu le-ar fi onorat. După confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinaţia prestabilită, ci erau direcţionate spre România. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piaţa neagră, la preţuri subevaluate', se arată într-un comunicat transmis de IPJ Argeş.

Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este estimat la peste un milion de euro. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, la percheziţii participând luptători ai serviciilor de acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Dolj şi Dâmboviţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel