PERCHEZIȚII în Alba, la persoane bănuite de lansarea unor apeluri umanitare false: TREI persoane vor fi conduse la audieri

Pexels
Pexels

În dimineața zilei de joi, 22 iulie, polițiștii din Alba, sub conducerea Parchetului de pe Lângă Judecătoaria Alba Iulia, au efectuat două percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic și înșelăciune.

 

La data de 22 iulie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează două percheziţii domiciliare, în judeţul Alba, într-un dosar penal în care un bărbat și două femei sunt bănuiți de fals informatic și înșelăciune.

Din cercetări a rezultat că, în perioada noiembrie 2020 – aprilie 2021, ar fi preluat și prezentat, pe o rețea de socializare, 9 cazuri ale unor persoane bolnave, care ar fi necesitat tratament medical, fără acordul acestora şi ar fi pus la dispoziţie conturi bancare personale, pentru obținerea donaţiilor.

Peste 100 de persoane ar fi efectuat viramente bancare în conturile celor trei bănuiți, iar sumele încasate nu ar fi ajuns la cazurile reale.

Prejudiciul stabilit în cauză este de peste 12.000 de lei.

Trei persoane urmează a fi conduse la sediul poliției, pentru audieri.

La percheziţii, alături de polițiștii de investigații criminale, participă și polițiștii Serviciului Criminalistic, scrie ZiarulUnirea.ro.

Percheziţii în Bucureşti la jumătatea lui iunie 

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019-2021, mai multe persoane, cu vârste între 26 şi 54 de ani, ar fi falsificat zeci de documente, respectiv permise de conducere, cărţi de identitate, diplome de bacalaureat, diplome de agricultură, caziere judiciare, permise de şedere, paşapoarte şi alte documente care urmau să fie vândute în străinătate.

În urma efectuării percheziţiilor, au fost conduse la sediul IPJ Ilfov 12 persoane, pentru audieri. De asemenea, au fost descoperite şi ridicate mai multe bunuri şi documente: permise de conducere (aparent eliberate atât de statele europene, cât şi de SUA), cărţi de identitate, paşapoarte, diplome de bacalaureat şi certificate de calificare profesionala, certificate de agricultor, permise de şedere, un certificat de înmatriculare, o ştampilă, cinci imprimante, două laminatoare, un scanner, patru lanterne şi două lămpi UV, 20 de stick-uri, 14 perforatoare/matriţe, două laptopuri, o cutie cu folii autoadezive, 146 de coli cu holograme (o parte din acestea purtând însemnele mai multor state) şi sigle, folii laminatoare, cinci şabloane pentru imprimanta, o racletă de întins folie laminatoare, două spray-uri cu efect de lac, 158 de carduri din plastic cu cip şi 109 carduri fără cip, diferite chitanţe, mai multe seturi de hârtie fotografică.

VEZI Percheziţii într-un dosar care vizează falsificarea de documente. Cinci reținuți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel