Percheziții DNA la rectorul Academiei de Poliție

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Procurorii DNA și polițiștii fac percheziții de amploare într-un dosar care ar viza ameninţarea jurnalistei Emilia Şercan, conform România TV.

Mai multe percheziții au loc joi dimineață la Academia de Poliție, dar și la domiciliile rectorului si pro-rectorul Universității. Aceștia sunt suspectați de faptul că au dat informații cu privire la examenele pe care trebuiau să le susțină studenții care voiau să se înscrie la Academia de Poliție. Unii dintre studenți ar fi primit răspunsurile la întrebări pentru a trece examenele, conform România TV. 

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că procurorii DNA efectuează percheziții la domiciliul rectorului și al prorectorului Academiei de Poliție din București, în dosarul privind amenințarea jurnalistei Emilia Șercan. Sunt percheziții și la locuințele mai multor ofițeri. Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi l-au plasat sub control judiciar în luna aprilie pe ofiţerul de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Gheorghe Adrian Bărbulescu, cel care ar fi ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan.

Potrivit ordonanţei procurorilor, în data de 15 aprilie, ofiţerul de la Academia de Poliţie ar fi transmis jurnalistei Emilia Şercan, pe numărul personal, mesaje de ameninţare (un mesaj tip text şi cinci mesaje folosind aplicaţia Facebook Messenger), pentru a o constrânge să înceteze activitatea de investigare a modului în care mai multe persoane din cadrul şcolii doctorale a Academiei de Poliţie A.I. Cuza, au obţinut titlul de doctor. „ Inculpatul a ameninţat-o pe jurnalistă că, că în caz contrar, aceasta va suferi acte de violenţă şi îi va fi suprimată viaţa”, arată procurorii DNA. Jurnalista Emilia Şercan este cea care a anunţat, pe Facebook, că a fost ameninţată. "Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de ameninţare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informaţii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire", a scris Emilia Şercan, pe Facebook, publicând o captură după mesajul primit.

Vezi și Emilia Șercan, reacție după ce a fost prins bărbatul care a amenințat-o cu moartea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel