Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Percheziţii DNA la baza Mihail Kogălniceanu. Chirieac: E tulburător ce e acolo. Americanii sunt foarte serioși

DNA anunţă că sunt în desfăşurare percheziţii la baza militară Mihail Kogălniceanu. Analistul politic Bogdan Chirieac, dar şi jurnalistul Val Vâlcu, au făcut câteva comentarii cu privire la această situaţie. 

DNA a reacționat la informațiile publice conform cărora desfășoară percheziții la Baza Mihai Kogâlniceanu. Perchezițiile au loc în 26 de locații, fiind vizate persoane. 

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție: 

În cursul zilei de 29 septembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, s-au efectuat 26 de percheziții domiciliare în câteva zeci de locații reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea autorităților judiciare SUA.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare” anunță DNA într-un comunicat de presă. CITEŞTE MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT AICI

"Dacă sunt implicate autorităţile americane, înseamnă că e ceva adevărat"

Val Vâlcu şi Bogdan Chirieac au făcut câteva comentarii pe acest subiect în cadrul emisiunii Deferiţi mass-media de la DCNews TV. 

"Da, este o ştire. Practic, autorităţile judiciare din România şi SUA lucrează umăr la umăr în legătură cu contracte de achiziţii şi posibile comisioane care ar fi fost date acolo", a precizat Bogdan Chirieac. 

"După afacerea Motorina, când ar fi furat din canistre, din rezervoare motorină, tot la Kogălniceanu. Nu ştiu dacă nu or fi legate cele două cazuri, pentru că nu sunt date", a replicat Val Vâlcu. 

"Eu am înţeles că nu. Sunt foarte puţine informaţii, în afară de scurta informaţie strecurată spre presă. Nu am văzut altceva momentan, dar vom urmări. E totuşi tulburător ce e acolo, dacă se implică şi americanii înseamnă că e ceva adevărat. Americanii sunt foarte serioşi în domeniul ăsta. Nu poţi invoca nimic, nici presiune politică, nici alte interese", a mai spus analistul politic. 

"Să ne amintim că a mai fost un caz cu o companie celebră de maşini, era vorba de nişte autobuze. Tot aşa, autorităţile din SUA au investigat şi s-a soluţionat cu o amendă", a punctat Vâlcu. 

"Da, asta pentru că acea corporaţie din Germania a plătit o amendă autorităţilor americane pentru a se întrerupe ancheta penală. Dreptul american permite asta. Atenţie, autocarele alea nu erau vândute în SUA, erau vândute în România, în Turcia, în restul lumii. Dar au spus că a fost deranjată concurenţa. Deşi nu au jurisdicţie, le-au spus celor de la corporaţie că dacă vor să mai intre pe piaţa americană, trebuie să plătească amenda. Dar la vremea respectivă, autorităţile din România nu au investigat în România. Fiindcă aranjamentul nu privea decât situaţia din SUA, nu din restul lumii", a concluzionat Bogdan Chirieac. 

TE-AR PUTEA INTERESA ŞI  Iohannis l-a primit, la baza de la Kogălniceanu, pe Regele Belgiei, MS Philippe: Încredere în capacitatea NATO de a face faţă oricăror ameninţări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel