Percheziţii DIICOT. Bancnote de 50 de euro, contrafăcute

Euro
Euro

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie de valori falsificate străine şi înşelăciune.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2018, pe raza judeţului Timiş, s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat format din cinci suspecţi, specializat în plasarea pe piaţă a mai multor bancnote contrafăcute din cupiura de 50 euro. Calitatea bancnotelor era de un nivel de contrafacere ridicat, putând fi încasate uşor de persoane nefamiliarizate cu acest tip de valută", arată un comunicat al DIICOT.

Potrivit sursei citate, grupul acţiona pe raza localităţilor Lugoj, Nădrag şi a localităţile limitrofe acestora, fiind structurat pe paliere de execuţie, din cercetările efectuate în cauză rezultând faptul că bancnotele contrafăcute se aflau în posesia liderului grupării şi proveneau de la o sursă externă, respectiv de pe teritoriul Germaniei.

Aceeaşi sursă precizează că suspectul a racolat mai multe persoane apropiate şi de încredere, apelând, în special, la membrii familiei pentru plasarea bancnotelor pe piaţă. Aceştia din urmă procedau în mod premeditat, iniţiind relaţii comerciale de mică amploare, care le permiteau plata cash cu bancnotele în litigiu, în diferite modalităţi. Astfel, ei foloseau banii falşi la cumpărături efectuate în anumite magazine mici, de cartier, unde suspecţii invocau faptul că nu au decât euro şi apelau la bunăvoinţa vânzătorilor pentru a le accepta plata în valută, fiind de acord cu un schimb valutar avantajos; solicitau schimburi valutare diferitor persoane fizice, atrase de cursul mic leu/euro propus de către suspecţi sau făceau plăţi către taximetrişti sau diferiţi curieri.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel