Percheziții de amploare pentru combaterea infracţiunilor economico-financiare (IGPR)

FOTO: Unsplash
FOTO: Unsplash

Peste 80 de percheziţii domiciliare se fac luni dimineaţă în contextul a 15 acţiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor care sunt implicate în infracţiuni economico-financiare.

Astăzi, 27 mai, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, coordonează o amplă operaţiune de combatere a infracţiunilor economico-financiare, precizează IGPR.

Prin urmare, poliţiştii, sub supravegherea procurorilor de caz, efectuează 86 de percheziţii domiciliare, în cadrul a 15 acţiuni operative, cu scopul tragerii la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale şi protejarea comunităţii de activităţile ilegale.

Activităţile sunt efectuate în contextul unor dosare penale în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă, falsificare de produse, înşelăciune, fals, spălarea banilor, obţinere ilegală de fonduri, delapidare, dar şi alte infracţiuni prevăzute de Codul fiscal.

Acţiunile au în vizor documentarea activităţii infracţionale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri și se vor lua măsurile legale în fiecare cauză.

Activităţile se desfăşoară în cadrul măsurilor luate la nivelul Poliţiei Române, pentru a combate infracţionalitatea de orice fel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel