Dosar DIICOT-FBI, percheziții. Clanurile din Craiova, legături cu mafioții din Mexic, acuzații în dosarul de trafic de carne vie

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Oamenii legii fac mai multe percheziţii de amploare la această oră în casele traficanţilor de carne vie din Craiova. 

Update: În urma percheziţiilor a fost ridicat un pistol de calibrul 9 mm, dar şi mai multe laptopuri precum şi câteva autoturisme de lux. De asemenea, oamenii legii au luat din casa interlopilor bani, carduri bancare, dar şi bijuterii.

Patru clanuri din Craiova au trecut peste graniţa americană mii de români în ultimii ani. Procurorii DIICOT fac percheziţii la aceste clanuri care se ocupau atât cu trafic de carne vie, dar şi cu fraude cu carduri bancare. 

Conform surselor, gruparea era coordonată din Mexic de către un român, căruia i se spune 'Rechinul'. Acesta deţinea, prin persoane interpuse, mai multe firme specializate în achiziţionarea şi montarea de bancomate pe teritoriul Mexicului. Membrii grupării instalau însă sisteme de tip 'skimming' pe aceste bancomate, în special în localităţi situate pe litoralul mexican şi frecventate de foarte mulţi turişti străini, în vederea copierii datelor informatice conţinute de cardurile introduse în acestea.

Datele extrase erau apoi folosite pentru a extrage sume de bani din bancomate.

Liderul grupării, acuzat de crimă 

Bărbaţii erau duşi de cele mai multe ori la cerşit, iar femeile erau obligate să se prostitueze.

În iunie 2018, un fost prieten al liderului grupării, care îl şantajase, a fost împuşcat în cap de bodyguardul interlopului 'Rechinu'. Sorin Constantin Marcu a murit pe loc, iar potrivit unor surse, acesta încerca să îl calce cu maşina pe rivalul său, atunci când a fost împuşcat.

„Bazându-ne pe cercetări, credem că evenimentele de la graniță sunt parte a unui grup infracțional transnațional românesc implicat în trafic de persoane și diverse forme de furturi. Se crede că persoanele traficate în Statele Unite de aceste rețele sunt obligate să-și plătească datoriile comițând infracțiuni și plătind banii către membri de rang înalt ai grupului infracțional”, scrie într-un raport al US Border Patrol – Poliția de Frontieră a SUA. 

Cel mai probabil, va fi şi o comisie rogatorie cu FBI-ul, iar suspecţii vor fi aduşi la DIICOT Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel