Percheziţii de amploare în patru judeţe

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Târgu Mureş, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat miercuri 15 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mureş, Bihor, Covasna, Harghita, în vederea destructurării unui grup organizat constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosire de acte nereale, prejudiciul cauzat fiind estimat la aproximativ 10.000.000 lei.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 11 martie 2014 - 4 martie 2016, SC M. R. SRL, prin intermediul a trei societăţi de tip fantomă, a efectuat 59 de importuri de produse supuse taxei antidumping, în scopul sustragerii de la plata acesteia şi a TVA-ului aferent, prezentând autorităţilor vamale mărfurile ca având o altă provenienţă şi/sau încadrate în alt cod tarifar.

În concret, această societate s-a folosit de trei societăţi de tip fantomă controlate de reprezentanţii săi - SC G. E. SRL (16 importuri), SC M. T. SRL (9 importuri) şi SC S. M. SRL (34 importuri) declarând ca provenienţă a mărfurilor ţări precum Bangladesh sau Hong Kong, precum şi alte coduri tarifare. Ulterior, cele trei societăţi revindeau scriptic mărfurile către SC M. R. SRL.

13 persoane au fost duse la audieri

Aproximativ în aceeaşi perioadă, SC M. R. SRL, în urma creării unor circuite de tranzacţionare fictive prin intermediul aceloraşi societăţi de tip fantomă, a evidenţiat în actele contabile şi în alte documente legale 48 de facturi fiscale reprezentând cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni comerciale reale, în scopul ocolirii regimului de taxare inversă a TVA aplicabil importurilor intracomunitare, în scopul sustragerii de la plată obligaţiilor fiscale către bugetul statului.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au fost aduse în vederea audierii 13 persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi poliţişti de la structurile de combatere a criminalităţii organizate din Covasna, Harghita şi Oradea, precum şi din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mureş şi Harghita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel