Percheziţii de amploare în Germania într-un scandal de fraudă fiscală internaţională

Interventie politie
Interventie politie

Percheziţii de amploare au fost efectuate miercuri în mai multe oraşe din Germania, procurorii suspectând mai multe persoane înstărite că şi-au ascuns banii în companii offshore cu ajutorul unei foste divizii a Deutsche Bank, transmite AFP.

Parchetul din Frankfurt a efectuat, cu ajutorul poliţiei judiciare şi al autorităţilor fiscale, percheziţii la domiciliul a opt persoane înstărite din Frankfurt şi alte şase oraşe din Germania. În plus, au fost percheziţionate birourile a 11 bănci şi case de economii precum şi şase companii de gestionare a activelor, au precizat procurorii.

"Cu ajutorul unei foste filiale a Deutsche Bank din Insulele Virgine, indivizii ale căror domicilii au fost percheziţionate sunt bănuiţi că au înfiinţat societăţi în paradisuri fiscale în scopul ascunderii veniturilor de autorităţile fiscale germane şi a se sustrage de la plata impozitelor", a explicat Parchetul din Frankfurt într-un comunicat de presă.

Această operaţiune are legătură cu precedentele percheziţii efectuate în luna noiembrie a anului trecut la birourile Deutsche Bank, pe fondul suspiciunilor de spălare de bani apărute ca urmare a scandalului 'Offshore Leaks' cu privire la paradisurile fiscale, dezvăluit în 2013 de Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii, ICIJ.

Vezi și: Ambulanță SMURD, traseu de 1.600 km cu un bebeluș în terapie intensivă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel