Percheziţii de amploare în șapte judeţe şi în Bucureşti

Aproximativ 170 de poliţişti, sprijiniţi de 117 jandarmi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, desfăşoară, miercuri dimineaţa, 82 de percheziţii în judeţele Mureş, Harghita, Covasna, Cluj, Braşov, Galaţi, Sibiu şi în Bucureşti la domiciliile membrilor unui grup suspectat de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2014 - 2015, mai multe persoane din judeţele Mureş şi Harghita, prin intermediul unor cetăţeni unguri, ar fi înfiinţat trei societăţi comerciale de tip fantomă prin intermediul cărora ar fi furnizat documente justificative unor agenţi economici beneficiari, cu scopul sustragerii de la plata T.V.A. aferentă şi a impozitului pe profit datorat statului şi a însuşirii respectivelor sume de bani.

'După înfiinţarea societăţilor, cetăţenii maghiari se întorceau în ţara de origine, firmele fiind folosite de persoanele bănuite, în activitatea infracţională. Valoarea prejudiciului cauzat prin săvârşirea acestor fapte este de aproximativ 15.000.000 de lei. În urma percheziţiilor, urmează a fi puse în aplicare peste 30 de mandate de aducere a unor persoane, în vederea continuării cercetărilor.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. De asemenea, la acţiune participă şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş', precizează IPJ Mureş. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel