Percheziţii ale DIICOT în Alba, Hunedoara şi Cluj la traficanţi de droguri

Procurorii DIICOT şi poliţişti ai BCCO Alba Iulia au efectuat miercuri 19 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Alba, Hunedoara şi Cluj pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi operaţiuni ilegale cu substanţe cu efect psihoactiv.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2015 - 2016, pe raza municipiului Alba Iulia s-a constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior ar fi aderat şi alte persoane, în scopul deţinerii şi vânzării de droguri de risc, precum şi pe linia efectuării de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive', informează Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului infracţional au procurat din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-au preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat.

[citeste si]

Cu ocazia cercetărilor efectuate a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ două kilograme de substanţe folosite pentru obţinerea produselor finite şi care urma să fie comercializată consumatorilor de pe raza judeţelor Alba, Cluj şi Hunedoara. La sediul DIICOT Alba Iulia vor fi aduse, în vederea audierii, 74 de persoane, dintre care 16 suspecţi. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Hunedoara, Sibiu şi Cluj, precum şi al poliţiştilor de la IPJ Alba. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel